top of page
Search
  • sihkerjpg

Kunstinäitus Kaubamajas

Updated: Mar 3, 2021

Tekst ja foto: Robin Allas

 

Üks parimaid asju Poska juures on see, et meil on palju erinevaid inimesi ja talente. On sportlasi, muusikuid, poeete, kirjanikke ja ka kunstnikke. Üks Poska õpilane avas näiteks just oma esimese kunstinäituse.


Anna-Liisa Pihlap on 11.e klassi õpilane, kes on terve elu kunstiga tegelenud. Maalimisega on ta aktiivsemalt tegelenud poolteist aastat ning avas 7. novembril heategevusliku näituse oma teostest Tartu Kaubamaja 3. korrusel. Näitusel oli kokku 22 maali, millest kaks annetati pärast näituse lõppu Tartu Ülikooli Psühhiaatriakliinikumile, sest Anna-Liisa peab vaimset tervist ja selle ravi tähtsaks ja kliinikumis on tema arvates halb aura. Kui keegi enda maalikollektsiooni samuti täiendada soovib, siis Anna-Liisa maalid on ka müügil.


Näituse korraldamise idee tuli Anna-Liisal tänu noorsootöötaja Sirli Solomile, kes oli hiljem abiks ka avaürituse ning näituse korraldamisel. Anna-Liisa sai sellest projektist enda praktilise töö. Tulevikus sooviks kunstnik veel (heategelikke) näitusi korraldada, näiteks hea atmosfääriga kohvikutes või ka uuesti Kaubamajas ning paar maali näiteks Lastekliinikule annetada.

Kui seda artiklit loeb kunstnik, kellel on soov samuti näitusi korraldada, aga ei tea, kuidas sellele läheneda, siis pole muret ‒ Anna-Liisal on paar nõuannet. Esiteks peab ise ettevõtlik olema ‒ peab julgema sponsorite ning galeriidega ühendust võtta, teiseks peab varakult reklaamimisega tegelema hakkama ning silmapaistva plakati tegema. Samuti on tänapäeval tähtis internetiturundus ‒ kui kardad, et piisavalt inimesi ei tule (praegu on ikkagi koroonaajastu), siis ära karda sõpru ega sugulasi kutsuda. Kuigi vabatahtlike abilisteta saab hakkama, siis nende kaasamine on ikkagi suur pluss. Need nipid tulid Anna-Liisale abiks, sest avaüritusele saabus rohkem inimesi, kui ta oleks oodanud, kelle seas olid ka paljud tuttavad õpilased ja õpetajad Poskast.


72 views0 comments

Recent Posts

See All

Labidaga näkku - akadeemiliselt?

Kirjutas Skorpion Kesk kevadist eksamimaratoni ja ülikoolistressi otsustasin korraks seisatada ja tagasi vaadata. Eesti haridussüsteem on küllaltki kaugele tulnud, oleme õpilastena kogenud nii mahajää

bottom of page