top of page
Search
  • sihkerjpg

Horoskoop

Ari Suumann

 

Artikkel ilmus sügisel, seega ei pruugi see enam kehtida, kuid see annab meile võimaluse tagasi vaadata ja analüüsida enda horoskoobi sõnumit möödunud kuude kohta.

 

Selle aasta viimane Merkuuri retrograadi tsükkel algas 14. oktoobril ja kestab 3. novembrini. Kindlasti on seda väljendit kuulnud ka need, kes astroloogiaga vaevu kokku puutuvad ja/või selles ainult ebausklikku uduajamist näevad. Teisest küljest leidub astroloogiast huvitatud inimeste seas neid, kes kipuvad selle nähtuse kaela ajama kõike, mis neil antud ajal untsu läheb. Ent mida Merkuuri retrograad endast päriselt kujutab?


Retrograad on nähtus, mille korral taevakeha Maa pealt vaadates justkui vahetaks orbiidis liikumise suunda. Kuigi olukord on vaid näiv, on sellel astroloogide arvates reaalne efekt asjade kulgemisele. Merkuur valitseb suhtlemist, süstemaatilisi protsesse, tehnikat ja mehhanisme, seega tekitab Merkuuri retrograad suurel hulgal segadust ‒ häiritud on igasugune kommunikatsioon ‒ inimesed ei pruugi üksteist mõista, tülid ja valearusaamad on kerged tekkima. Igasugused masinad, töövahendid ja süsteemid lähevad seletamatul kombel katki või jukerdavad, bussid hilinevad, kellad jäävad seisma ja kirjad ei jõua kohale. Iga tähtkuju esindajad kogevad Merkuuri retrograadi mõju erineval moel ja erineva intensiivsusega ‒ eriti suur mõju arvatakse sellel olevat Jäärale, Lõvile ja Amburile.


Kuigi Merkuuri retrograadi ajal ei tasu sõlmida lepinguid, teha olulisi otsuseid või esile kutsuda püsivaid muutusi, ei saa seda ka pidada kõige kurja juureks, mis selle kolme ja poole nädala jooksul toimuda võib. Mõistlik on sellel ajal just endasse ja enda ümbrusse pilk heita ja välja selgitada, millised probleemid on mööduvad ja millistega pikemalt tegelema peaks. Selle Sihkri väljaande horoskoop annab igale tähtkujule soovitusi, kuidas Merkuuri retrograadi viimasel nädalal pingega toime tulla ja mitte lasta nähtamatul kaosel enda eluolu liialt segada.


Jäär: Sul jookseb juhe hetkel vähemalt korra päevas kokku ‒ ja see on täiesti okei. Anna endale rohkem andeks. Meenuta endale, et ainuke inimene, kes paneb tähele kõike, mida sa teed, oled sa ise. Investeeri lõhnaküünlasse ‒ näiteks mõnusasse õuna-kaneelilõhnalisse. Proovi inimestega suhelda kõige rohkem siis, kui oled ise heas tujus ja meeldivas, turvalises keskkonnas ‒ siis on sul mõtlemine kõige selgem.


Sõnn: Selle eest, et millegagi hästi hakkama saad, peaksid kindlasti tunnustust saama, kuid hoidu hea enesetunde saavutamiseks teiste kallal tänitamisest. Praegu tundub, et su kannatust pannakse iga nurga peal proovile, aga see läheb varsti üle. Hinga rahulikult sisse-välja, pane selga kõige mugavamad riided ja meenuta, et ka kehvas olukorras loeb palju see, kuidas sina ise ennast ja enda keskkonda kohtled.


Kaksikud: Kuhu sa tormad? Sinu reaktsioon sellele, kui midagi natuke viltu tundub, on end elukeerise keskele visata ja meeletult rapsida ja rahmeldada. Ise ei pruugi sa seda märgata enne seda, kui äkitselt kõik lõpetamata otsad sulle pähe kukuvad, või avastad, et oled ühe või teise koolitüki täitsa unarusse jätnud. Planeeri oma aega hoolikamalt kui tavaliselt ja sea telefonis selle eriti tähtsa asja jaoks igaks juhuks meeldetuletus.


Lõvi: On täiesti normaalne, kui sul on tunne, et kõik on su suhtes viimasel ajal ülekohtused. Ka see on okei, kui sulle tundub, et reageerid selle (või ka muude asjade osas) pidevalt üle. Su turvatsoon on tihti kindel inimene, inimesed või sotsiaalne paik, seega tee endale vahelduseks üks õhtupoolik vabaks, lülita telefon lennurežiimile, hangi midagi head süüa ja vaata oma lemmikut sarja või filmi. Kui lased endal inimestega suhtlemisest puhata, tunned end pärast värske ja reipana.


Vähk: On teisi võimalusi valearusaama või tüli lahendamiseks, kui “aga tegelikult on ikkagi minul õigus” või “ah, vahet pole, mind ei huvita, matame selle asja maha”. Inimestega suhtlemine tuleb sul tavaliselt hästi välja, aga praegu kipud asju vaid enda vaatenurgast nägema. Mõtle enne, kui ütled. Kui sul on selleks võimalus, võta hetk, et kellelegi kõik ära rääkida selle kohta, kes ja mis sulle viimasel ajal närvidele käib. Veeda oma kodulooma seltsis rohkem aega.


Neitsi: Su usk endasse on su võimsaim relv ja tugevaim kilp. Ära lase end heidutada märkidest su ümber, mis seda maha tõmmata üritavad ‒ sina ise tead kõige paremini, mis olukorras sa oled. Pane täiskäigul omas tempos edasi ja säilita kindlad eesmärgid, praegu pole õige aeg nende muutmiseks. Sa oled loomult tähelepanelik, aga viimasel ajal võid end tunda hüpertundlikuna. Ära istu üksi oma murede otsas. Sa tead isegi, et see ei aita.


Kaalud: Oled viimasel ajal märganud, nagu su suhted lähedastega oleks mingi seletamatu pinge all. Asi pole sinus ‒ kui vähegi suudad, heida kõrvale enesekahtlus, mis sind kimbutab, ja leia suhtlemiseks kas täiesti uusi viise või selliseid, mida sa tavaliselt vähe kasutad. Kutsu sõbrad külla, mine väikese seltskonnaga bowling’ut mängima või käi perega koos väljas söömas. Kui su peamine suhtlemine siiski neti teel aset leiab, ole mureta, lihtsalt säilita sulle omane optimism ja tea, et asjad varsti laabuvad.


Skorpion: Sinu stressi suurim allikas on tunne, et asjad pole sinu kontrolli all. Praegu ongi asjad veidi tasakaalust väljas ‒ kindlasti teab Neitsi, mida sa tunned. Panusta rohkem oma ümbruse selliseks tegemisele, nagu soovid: see aitab tulla toime ebakindlustundega, mis sind saadab. Proovi ennast mitte teiste peal välja elada, eriti Lõvi ja Veevalaja, kes suudavad muutuvas olukorras sinust veidi paremini jalul püsida. Varu kannatust ja rahu.


Ambur: Ära lase apaatsusel enda üle võimust võtta! Ümbritsevast välja lülitumine ei pane sind ennast paremini tundma, vaid tekitab hoopis muresid juurde. Kahjuks võivad sinu elus lisaks päevakajalistele probleemidele ilmuda ka justkui eikusagilt välja mineviku lahkhelid ja ammu unustatud jamad. Räägi Kaaludega ‒ nad suudavad näha asju sinust veidi objektiivsemalt. Kõik laheneb, kui sa sellesse tõesti panustad. Leia endale asi, millele tähelepanu suunata, ja proovi mitte liiga kaua üksi olla.


Kaljukits: Sul on tunne, nagu oleksid sul käed seotud. Kõik meetodid, mida sa kasutama oled harjunud, tunduvad äkitselt kasutud. Ära anna alla! Su optimism ja usk headusesse on sind viinud sinna, kus sa praegu oled, ja viib sind ka edasi. Püsi oma lähedaste kõrval ‒ just nemad praegu kõige paremini sind aidata oskavadki, eriti vanemad pereliikmed. Vaatasid küll väiksena Muumisid, aga sul on siiski sõpruse kohta veel palju õppida ja su vead võivad selles valdkonnas praegu eriti ilmsiks tulla, seega kuula oma sõpru tähelepanelikult.


Veevalaja: Ka sinul, nagu Amburil, on praegu oht iseendasse sulguda ja enda ümber toimuvat ignoreerida, sest tunned end rünnatult. Kõik toimub sinu jaoks äkitselt ja korraga ning sul on tunne, et sa pole millekski valmistuda jõudnud. Panusta praegu enda oskusesse elada hetkes ‒ stressirohkel ajal kannab see sind edasi, tahad sa seda või mitte. Leia ka igapäevastes asjades midagi, mille üle õnnelik olla, ja tuleta endale meelde, kui suur võim sul tegelikult endal oma tuju üle on.


Kalad: Su kõhutunne võib sind praegu alt vedada. Ära juhusele liiga palju ruumi anna, selle asemel pead panema proovile oma leidlikkuse, et asjadega toime tulla. Loovad lahendused ei tule sulle pinge all sama kergelt, kui Veevalajale või Vähile, seega leia aega, et päris maailmast puhata, ja põgene oma lemmikunelmasse, tee telefoni taustapildid ilusaks, löö aega surnuks ilusas Tumblr’i blogis või tee Halloweeni-teemaline Pinterest’i board. Kui märkad, et asjad hakkaksid nagu paika loksuma, võid jälle rahulikult hingata ‒ su võimeid ei õnnestu kauaks pidurdada.


41 views0 comments

Recent Posts

See All

Labidaga näkku - akadeemiliselt?

Kirjutas Skorpion Kesk kevadist eksamimaratoni ja ülikoolistressi otsustasin korraks seisatada ja tagasi vaadata. Eesti haridussüsteem on küllaltki kaugele tulnud, oleme õpilastena kogenud nii mahajää

bottom of page